Kinder-skihelm verplicht in Zuid-Tirol

Op de pistes van het Italiaanse Zuid-Tirol mogen kinderen tot en met 14 jaar vanaf 2005 alleen nog maar met een helm op skiën.

De autoriteiten verwachten weinig problemen met deze veiligheidsmaatregel. Veel ouders zien het nut ervan in. Je ziet dan ook al veel kinderen met een helm op de ski’s. Bovendien vindt de jeugd zelf het dragen van een skihelm cool ook al omdat grote ski-idolen als Miller en Maier het beschermende hoofddeksel standaard dragen.

Skischolen en -verhuurders in Zuid-Tirol zijn voorbereid op het nieuwe voorschrift. Je kunt er helmen huren in elke grootte, vorm en kleur, vaak gratis. Wie zich niet aan het nieuwe voorschrift houdt, moet rekenen op een boete van 30 tot 150 euro.

Zurückgehen
SQL: 0, Cache: 5/5/0 (0 ms), Items: 705 in 30 ms - v1.0.2492.0